Υπηρεσίες Ψυχολόγου

Ο άνθρωπος βιώνει πολλές φορές καταστάσεις που διαταράσσουν την εύθραυστη ψυχική του ισορροπία. Συχνά, αντιμετωπίζει συναισθηματικές δυσκολίες και βιώνει ενδοψυχικές συγκρούσεις που χρήζουν της βοήθειας ενός ειδικού.

Το Κέντρο μας  ειδικεύεται στην ψυχοθεραπεία ενηλίκων, βοηθώντας τους να αντιμετωπίσουν αρνητικά συναισθήματα, προβλήματα στις διαπροσωπικές τους σχέσεις και να αναπτύξουν, τελικά, νέες σκέψεις και δράσεις. Ομάδα έμπειρων Ψυχολόγων εργάζεται με άτομα, ζευγάρια και οικογένειες, αντιμετωπίζοντας ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων όπως άγχος, κατάθλιψη, φοβίες, κρίσεις πανικού , προσφέρουμε υπηρεσίες στο πλαίσιο της συμβουλευτικής και, δη, στη Συμβουλευτική γονέων και εφήβων.

Τι είναι η Ψυχοθεραπεία – Συμβουλευτική

Στο κέντρο μας πραγματοποιούνται ψυχοθεραπευτικές συμβουλευτικές συνεδρίες για παιδιά αλλά και για τις οικογένειες τους.

Η διαδικασία της ψυχοεκπαίδευσης των γονέων συνιστά ουσιαστικό και αναπόσπαστο σκέλος κάθε θεραπευτικής παρέμβασης. Εστιάζει στην κατανόηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει το παιδί ή ο έφηβος και στην αντιμετώπιση αυτών μέσα από την ανάπτυξη στρατηγικών, οι οποίες με τη σειρά τους συμβάλλουν στην ενίσχυση της λειτουργικότητάς του.

Οι γονείς συνήθως επισκέπτονται Παιδοψυχολόγο  όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες με το   παιδί, τις  οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν μόνοι τους. Μερικές από αυτές είναι: κλάμα και εκρήξεις οργής, πειθαρχία & όρια, επιθετική συμπεριφορά, κοινωνική απόσυρση ή απομόνωση, να είναι θύμα εκφοβισμού ή να εκφοβίζει άλλα παιδιά, αγωγή τουαλέτας, αδερφική αντιζηλία, φοβίες, σχολική αποτυχία, παιδική κατάθλιψη, μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχή ελλειμματική προσοχής και πολλές άλλες.

Πως ο Παιδοψυχολόγος θα βοηθήσει το παιδί μου;

Ο Παιδοψυχολόγος λειτουργεί ως ο διαμεσολαβητής του παιδιού. Το πρώτο πράγμα που κάνει ο Παιδοψυχολόγος είναι να εντοπίσει τα μέσα και τις λέξεις που θα ανακουφίσουν το παιδί, επαναφέροντας το στη σωστή πορεία ανάπτυξης του. Το έργο του παιδοψυχολόγου είναι να βοηθήσει να ξαναβγεί στο φως αυτό που έμενε θαμμένο και που ήταν η αιτία προβλημάτων.